Kronprinsessan rycker inKanal 5s nya skandalsåpa "Kungarna av Tylösand" är definitivt en succé, men inte bara på gott! Showen som till stor del efterliknar den Amerikanska reality-serien 'Jersey Shore', där en drös ungdomar super, festar, spyr, slåss och har sex hela dagarna långa har som förväntat både fått höga tittarsiffror och hård kritik.

Hjärnfonden, där Kronprinsessan Victoria bl.a. är beskyddare har gått ut med att säga att det finns en stor risk att deltagarna kommer att bli alkoholister i framtiden och att det är oansvarigt av Kanal 5 att uppmuntra detta beteende till deltagarna och tittarna. Mats Persson, pressansvarig på Hjärnfonden säger: "Ofta är deltagare i dokusåpor unga som söker sensationer och upplevelser. Vi vet att den typen av personlighet har lättare att utveckla beroende. Är man en ung person som söker upplevelser och tittar på programmet är det inte alls säkert att man blir avskräckt."

Kanal5 har försvarat sig genom att säga de är medvetna om att alkohol är farligt, men att allt sker under kontroll och att deltagarna faktiskt är vuxna människor.


Lägger vi svenskar helt enkelt i oss för mycket i andras angelägenheter eller har de en poäng?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0