10 produkter som du behöver i vår

1. Svart kajal

På många visningar snålades det inte med vare sig brun eller svart eyeliner och kajal. Resultatet är en skarp kontrast mot vårens söta klänningar, vilket gör looken betydligt mer intressant.

 

2. Rosa rouge

Varje vår syns nakna, skira ansikten, men 2009 är ansiktena levande tack vare en smått bortglömd stjärna - det rosa rouget. Både i ballerinatappning, som  hos Celine, och i en mer klassisk damig tappning, som hos Dior, sveps det rosa rouget över kinderna för att skapa en fin, feminin känsla.

 

3. Highlighter

Vi tröttnar aldrig på skimmer! Inför våren satte makeupartisterna highlighter på kindbenen, ögats innersta vrå, mitt på ögonlocket och vid amorbågen. Allt för att lyckas definiera drag i ett beige ansikte utan att behöva ösa på med smink.

 

4. Lösögonfransar

En tung fransrad är en sexig vårnyhet - vanligtvis är det en look som hör hösten till. Hos YSL användes hela fransrader som limmades med en liten vinkel likt en kråkspark utåt-uppåt. "Det blir en speciell tvist på kattögon", säger Tom Pecheux, som skapade looken.

 

5. Rött läppstift

Precis som lösögonfransarna är rött läppstift något vi tar med oss från vintern. Skillnaden är att nu bär vi röda läppar till rosa rouge, solbrännor och somriga kläder. "Läpparna har en mjuk yta, men de ser inte så våta ut", säger makeupartisten Dick Page.

 

6. Ögonbrynspenna

Med penna och pensel fixerades och formades samtliga modellers ögonbryn inför nära nog ­samtliga visningar. Väl­formade och lagom markerade bryn är grunden för den nya våg av elegans som svepte fram på catwalken.

 

7. Håraccessoarer

Dekorativa kammar, hårspännen, hattar och diadem fick enkla håruppsättningar att se imponerande och supereleganta ut. Låt din egen smak styra - det mesta är tillåtet i vår.

 

8. Glansspray

När hårstylister använder ord som "polerat" om sina visningsfrisyrer handlar det oftast om smått obscena mängder glansspray. Inte ens den enklaste hästsvans kom undan när målet var att få frisyrerna att se "rika och glamourösa ut", som stylisten Guido uttryckte det.

 

9. Tuperingskam

En kam som är fintandad i ena änden och spetsig i den andra var det vanligaste hårredskapet backstage på visningarna. Kamsidan skapar de högsta tuperingarna, spetssidan de skarpaste benorna.

 

10. Kroppsolja

Flera av vårens bästa visningar visade en hel del hud, vilket fick makeupartisterna att blanda skimmercrème med hudcrème som smordes in över hela modellerna. Betydligt mindre kladdrisk får du med en kroppsolja, som ger samma effekt lite smidigare och med en betydligt skönare känsla.

© Glamour


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0