Vatten dödar fler barn än krig

Vatten är förutsättningen för liv. Men vatten är inte bara livgivande. Om vattnet är smutsigt kan det istället döda. 4000 barn dör varje dag, året om, efter att ha druckit orent vatten. Det är fler dödsfall än som orsakas av krig och konflikter. Ändå är lösningen enkel. Genom att borra brunnar och bygga toaletter kan tusentals liv räddas.


Lite pengar gör stor skillnad.
En gåva från dig hjälper oss att bygga brunnar och fungerand toaletter i skolor i södra Etiopien. 150 kronor räcker till att bygga en enkel latrin till skolans toalett. När barnen får tillgång till toaletter och rent vatten i skolan så räddar vi liv. Dessutom hjälper vi många barn, särkilt flickor, tillbaka till skolan. Flickornas uppgift är ofta att hämta vatten till familjen. De få brunnar som finns kan ligga långt bort och det är ett krävande arbete för ett barn att bära hem vatten. Så måste det inte vara.
klicka här för att skänka din gåva

detta kommer från UNICEF och jag blev helt paff när jag läste att vatten dödar mer människor än vad folk dör i krig.. ush! hur kan vi inte bara skita i bio:n & middan ute på stan i helgen och stanna hemma och ge dom där ynka 150:- till en som inte ens kan få en miljon del av den mat du dagligen äter. 150:- låter kanske mkt, men det är egentligen ingenting, och om jag ska vara ärlig, så är vi, speciellt vi svenskar, jäkligt snåla. Kom igen! tänk efter..

/e ♥


Kommentarer
Postat av: Ida

Aa jag ska fjäska för mamma, angående resan:D HAha!

Oj! Det där var riktigt intressant, jag ska faktiskt skänka en slant. Man kan ju betala typ 50kr i månaden det är mycket pengar för dem även om det inte är så mycket för oss.

2008-03-19 @ 18:11:29
URL: http://ijansson.blogg.se
Postat av: elinda

Du har sååå rätt :) men tyvär är man ju pank... kanske nästa månad da :P
Lööv

2008-03-20 @ 18:34:12
URL: http://elinda.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0